Urticaria

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Urticaria

Urticaria, de medische benaming voor netelroos, is een huidaandoening die je zeer goed met acupunctuur en Chinese kruiden kunt behandelen. Zelfs de meest hardnekkige chronische variant. De typerende huidklachten, de heftige jeuk met de galbulten, verdwijnen in een korte periode en zijn daardoor snel onder controle.

Wat is urticaria?

Netelroos (urticaria) is een acute huidreactie. Je krijgt opeens zogenaamde galbulten, lichtrode bultjes die enorm jeuken. Ze lijken op de bultjes die ontstaan nadat je brandnetel hebt aangeraakt. Vandaar de naam netelroos. Galbulten kunnen over het hele lichaam voorkomen. Ze zijn relatief plat en kunnen variëren in grootte, van een paar millimeter tot een enkele centimeters, en samen grotere plekken vormen. In een enkel geval kunnen er zwellingen op lippen of mond ontstaan. Hierdoor kan de keel dicht gaan zitten, de ademhaling bemoeilijkt worden en gevaar voor verstikking ontstaan.

Netelroos kan een allergische reactie zijn op bijvoorbeeld voedingsmiddelen, hitte of kou, ziekteverwekkers als bacteriën en virussen, medicatie, insectenbeten en hormonale wisselingen, zoals bij menstruatie. In 75% van de gevallen kun je de oorzaak van netelroos helaas nooit aanwijzen.

Contactgegevens

Daniëlsplein 3D - 6543 NA Nijmegen

Acupunctuurbehandeling bij urticaria

Praktijkvoorbeeld Ricky Bochem

Een vrouw van 54 jaar heeft dagelijks aanvallen van netelroos. Tijdens de intake vertelt ze dat dit is begonnen kort nadat ze last kreeg van overgangsklachten. Uit de allergietesten die ze heeft ondergaan, kwam niets bijzonders naar voren. Verder blijkt ze altijd last te hebben gehad van heftige menstruatiebloedingen, snel aambeien te krijgen, veel onrust met zich mee te dragen en slecht te kunnen slapen. Ze kan slecht tegen warmte, terwijl ze juist erg warm aanvoelt. Ze geeft ook aan veel last van opvliegers te hebben.

Ik schreef haar kruiden voor. Binnen 5 dagen waren de huiduitslag en jeuk aanzienlijk minder en op de 2e afspraak gaf ze aan dat ze, voor het eerst sinds 9 maanden, al een paar dagen helemaal geen aanval van netelroos meer had. Toch was ze nog een beetje sceptisch. Ik heb haar toen aansluitend behandeld met acupunctuur en energetische therapie en ook weer kruiden voorgeschreven. Tijdens onze belafspraak, 4 weken later, meldde ze dat ze klachtenvrij was en bleef. We spraken vervolgens af dat ze bij een eventuele terugval contact op zou nemen, wat niet meer nodig bleek.

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Acupunctuur naalden blog

Zoveel mensen, zoveel wensen…?!

Acupunctuur, naalden en meer   Waar denk je aan bij acupunctuur? Aan naalden die pijn doen? In de vorm van een infuus-, injectie, inentings-, of een verdovingsnaald? Een eerste keer bij een acupuncturist op de behandeltafel zet je je dan ook vaak schrap. Bij de eerste prik houd je je adem in en je ogen […]

Acupunctuur Ricky Bochem

Rollend balletje…?!

Het leven is niet altijd even voorspelbaar… Want wie zet als profvoetballer van Vitesse zijn carrière opzij om Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) te gaan studeren? Een radicale beslissing, die Ricky Bochem – tegenwoordig acupuncturist en kruidengeneeskundige bij het HeelHuus – zelfs langdurig in China liet bivakkeren.  Degene die dit balletje aan het rollen had gebracht […]

shutterstock_1091994584

Column – Een schotelantenne…?!

Het klinkt niet alledaags, je bezighouden met Energie & Bewustzijn. Toch is het iets wat André Visch, therapeut en coach van het HeelHuus Gezondheidscentrum in Warnsveld, al jaren en dag in dag uit op een heel toegankelijke manier doet. En waar hij veel mensen mee helpt en ook verder in begeleidt. Het is ook iets […]