HeelHuus Nijmegen header 1631x400px

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Geert de Jong

Acupuncturist bij HeelHuus Nijmegen

Geert de Jong - Acupuncturist

Verrassing van het leven
Wie had dat ooit gedacht? Dat ik me nu met veel voldoening bezig zou houden met naalden en de gezondheid van anderen… Een opleiding tot mijnbouwingenieur, een semi-professionele wielercarrière en het werken bij een grote bank zijn daarvoor nou niet echt een gangbare voorbereiding, of toch wel? Het is tekenend voor hoe het leven soms een onverwachtse wending kan krijgen.

Mijn ommezwaai begon in 2012. Tot die tijd had ik vooral oog voor harde feiten, hard werken en geloofde ik in de maakbaarheid van het leven: willen is kunnen. Dat ging goed totdat ik twee keer plotseling een hartstilstand kreeg. Mijn lichaam trok de handrem aan; zo is het genoeg!

Contactgegevens

Daniëlsplein 3D - 6543 NA Nijmegen

Oost, west, samen het best
Het is een dubbel wonder dat ik nog leef en me beter voel dan ooit. Zonder de techniek van de westerse geneeskunde was ik er niet meer geweest. Maar in de jaren erna heb ik ook ervaren dat de westerse kijk en dito pillen me niet beter konden maken. Toen begon mijn wending pas echt. Het loslaten van de harde feiten en de wetenschappelijke, afstandelijke blik op het mens zijn. Dat was heel eng, maar uiteindelijk maakte het wel de weg vrij voor mijn genezing. De oosterse kijk en de meer ervaringsgerichte therapieën hebben mij hierbij enorm geholpen.

Ziek-zijn begrijpen
Het proces van ziek zijn en beter worden ken ik als ervaringsdeskundige als geen ander. Voor mij is dit het mooiste proces dat er bestaat, en het begeleiden ervan is mijn vak geworden. Dit doe ik vanuit mijn eigen praktijk Jong Acupunctuur in Lathum en voor het HeelHuus in Nijmegen.
Ik behandel vooral pijnklachten en chronische aandoeningen. Je kunt bij mij niet verwachten dat mijn hulp direct verlichting van klachten geeft. En vooral bij chronische aandoeningen die dieper in het systeem zitten, heb ik veel oog voor de mentale en emotionele aspecten die hiermee verbonden zijn. Dat maakt het mogelijk het ziek-zijn te 'begrijpen' en helpt het beter-worden.

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Acupunctuur Ricky Bochem

Rollend balletje…?!

Het leven is niet altijd even voorspelbaar… Want wie zet als profvoetballer van Vitesse zijn carrière opzij om Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) te gaan studeren? Een radicale beslissing, die Ricky Bochem – tegenwoordig acupuncturist en kruidengeneeskundige bij het HeelHuus – zelfs langdurig in China liet bivakkeren.  Degene die dit balletje aan het rollen had gebracht […]

shutterstock_1091994584

Column – Een schotelantenne…?!

Het klinkt niet alledaags, je bezighouden met Energie & Bewustzijn. Toch is het iets wat André Visch, therapeut en coach van het HeelHuus Gezondheidscentrum in Warnsveld, al jaren en dag in dag uit op een heel toegankelijke manier doet. En waar hij veel mensen mee helpt en ook verder in begeleidt. Het is ook iets […]

naaldopsteen

Column – Vastgepinde vrees…?!

Welk beeld krijg jij in je hoofd als je denkt aan naalden? Een infuus-, injectie, inentings-, of een verdovingsnaald? Naalden die pijn doen? De meeste mensen zijn er geen fan van, hebben er niet zoveel mee en vinden naalden per definitie eng.   Een eerste keer bij een acupuncturist op de behandeltafel zet je je […]