Rosacea

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Rosacea

Huidklachten in het gezicht, vooral rondom de neus en mond, zijn vaak hardnekkig en chronisch. Toch kun je deze zogenaamde rosacea goed laten behandelen met acupunctuur en Chinese kruiden. Zelfs de zeer chronische variant wordt door de gerichte inzet van de kruiden binnen 1 à 2 behandelingen beduidend minder.

Wat is Rosacea?

Rosacea is een chronische ontsteking van de huid van de wangen, neus, kin en soms van het hele gezicht. Deze huidaandoening komt het meest voor bij vrouwen tussen de 20 en 50 jaar. Er is dan sprake van een olieachtige roodheid van het hele gelaat, transpireren en een vergroting/verdikking van de neus door een toename van talgkliertjes en van bindweefsel in de huid. Omdat de neus rood en in een later stadium zelfs wat blauwig van kleur is, wordt deze aandoening in de Chinese geneeskunde ook wel ‘wijnneus’ genoemd. Ongeveer 10% van de mensen met Rosacea hebben ook oogklachten als ontstoken oogleden, droge ogen, lichtschuwheid en wazig zien.

Contactgegevens

Daniëlsplein 3D - 6543 NA Nijmegen

Acupunctuurbehandeling bij Rosacea

Praktijkvoorbeeld Ricky Bochem

Een vrouw van 52 jaar komt bij mij in behandeling voor Rosacea. Op dat moment zijn er alleen wat kleine plekjes op haar voorhoofd en rondom de mond te zien. Ze vertelt dat het nu wel meevalt, maar dat er al 20 jaar afwisselende perioden zijn en dat dit van het ene op het andere moment erg kan verschillen. Daarnaast heeft ze last van overgangsklachten, met name van opvliegers, slaapt ze slecht, is haar stoelgang wisselend en heeft ze een erg trage hartslag, een beeld dat lijkt op hypothyroïdie (traag werkende schildklier).

Ik behandelde haar met acupunctuur en externe Qigong en schreef haar kruiden voor. Deze behandelmethode kon ze niet zo goed plaatsen. Ze wist ook niet zo goed wat ze moest voelen en wat ze ervan moest denken. De kruiden die ze vervolgens ging gebruiken, bevielen haar echter goed en ze voelde zich al een stuk prettiger. Na de 2e behandeling en kruidenkuur was het effect zelfs veel groter. Ze voelde zich zowel emotioneel als mentaal goed, had een betere stoelgang en beduidend minder last van opvliegers. Haar huid had er in tijden niet zo goed uit gezien. In deze periode gaf ze aan nog wel last te hebben van vermoeidheid. Ook daar heb ik me toen op gericht en na 3 maanden kon de behandeling afgesloten worden.

Tijdens de controleafspraak, 2 maanden later, had ze alleen af en toe wat lichte klachten. Ik heb haar daarvoor kruiden voorgeschreven en haar geadviseerd de kruiden bij een kleine terugval te gebruiken.

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Acupunctuur naalden blog

Zoveel mensen, zoveel wensen…?!

Acupunctuur, naalden en meer   Waar denk je aan bij acupunctuur? Aan naalden die pijn doen? In de vorm van een infuus-, injectie, inentings-, of een verdovingsnaald? Een eerste keer bij een acupuncturist op de behandeltafel zet je je dan ook vaak schrap. Bij de eerste prik houd je je adem in en je ogen […]

Acupunctuur Ricky Bochem

Rollend balletje…?!

Het leven is niet altijd even voorspelbaar… Want wie zet als profvoetballer van Vitesse zijn carrière opzij om Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) te gaan studeren? Een radicale beslissing, die Ricky Bochem – tegenwoordig acupuncturist en kruidengeneeskundige bij het HeelHuus – zelfs langdurig in China liet bivakkeren.  Degene die dit balletje aan het rollen had gebracht […]

shutterstock_1091994584

Column – Een schotelantenne…?!

Het klinkt niet alledaags, je bezighouden met Energie & Bewustzijn. Toch is het iets wat André Visch, therapeut en coach van het HeelHuus Gezondheidscentrum in Warnsveld, al jaren en dag in dag uit op een heel toegankelijke manier doet. En waar hij veel mensen mee helpt en ook verder in begeleidt. Het is ook iets […]