Urticaria

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Psoriasis

Psoriasis is een chronische ziekte waarvan de intensiteit erg kan verschillen, van matig tot zeer ernstig. De meest bekende vorm van deze aandoening zijn de scherp begrensde, rode en schilferige plekken op de huid op bepaalde delen van het lichaam. Psoriasis is helaas niet te genezen, terwijl de inzet van hormonen vaak de enige oplossing lijkt. Toch kan je acupuncturist proberen te zorgen voor een vermindering en/of stabilisatie van de klachten door een combinatie van acupunctuur met Chinese kruiden.

Wat is psoriasis?

Psoriasis wordt veroorzaakt door een overactief immuunsysteem. Nieuwe huidcellen worden te snel aangemaakt, waardoor rode en schilferende plekken op het lichaam ontstaan. Rode ontstoken huid wordt als het ware bedekt met een schilferende dikke witte plak, de kenmerkende plakvorming. De vaak ronde en afgebakende plekken kunnen jeuken en/of pijnlijk zijn en zitten met name op hoofd, ellenbogen, knieën, rug, billen en voetzolen. Naast nagels kunnen ook gewrichten aangetast zijn. Dit geeft een reuma-achtig beeld met ernstige gewrichtspijnen en koorts.

Contactgegevens

Daniëlsplein 3D - 6543 NA Nijmegen

Acupunctuurbehandeling bij psoriasis

Praktijkvoorbeeld Ricky Bochem

Een man van 58 jaar heeft al 20 jaar lang zowel psoriasis als eczeem. Hij is onder behandeling van een dermatoloog en heeft een tijdje goed gereageerd op reguliere behandelingen, met name op lichttherapie. Maar de laatste jaren moet hij daarnaast aan een steeds zwaardere medicatie om de psoriasis een beetje onder controle te houden. Omdat hij deze middelen liever niet wil gebruiken, gaat hij op zoek naar alternatieven. En ondanks zijn twijfel over de Chinese geneeskunde, maakt hij – na overleg met en op advies van zijn dermatoloog – toch een afspraak met mij.

Uiteraard start ik met een intakegesprek. Hij blijkt een hoge bloeddruk en een rood gelaat te hebben. Hij heeft het altijd warm en erg veel jeuk en krabt zijn huiduitslag regelmatig open. Zijn klachten verergeren meestal in de winter. Verder heeft hij neiging tot obstipatie.

Door een behandeling van acupunctuur en kruiden kreeg hij al snel aanzienlijk minder jeuk en werd zijn huid een stuk rustiger. In overleg met de dermatoloog is hij toen zijn zwaarste medicijn 80% minder gaan gebruiken. Ook heeft de dermatoloog mildere middelen en als huidverzorging een vette crème ingezet. Vervolgens probeerde hij het een tijdje zonder medicatie. Toen bleek dat een combinatie van reguliere middelen, acupunctuur en Chinese kruiden voor hem uiteindelijk het meest optimale effect hadden.

Na een periode van 6 maanden stopten we de behandeling met een mooi resultaat; zijn huiduitslag en plakvorming waren toen zo’n 70 tot 80% verminderd. Een half jaar daarna namen de klachten toch weer toe. Na een intensieve vervolgbehandeling van ongeveer 7 maanden waren ook deze weer gestabiliseerd. Nu komt hij 1 keer in de 6 weken voor ‘onderhoud’.

Psoriasis

Lees onze Blog & Actualiteiten

Acupunctuur naalden blog

Zoveel mensen, zoveel wensen…?!

Acupunctuur, naalden en meer   Waar denk je aan bij acupunctuur? Aan naalden die pijn doen? In de vorm van een infuus-, injectie, inentings-, of een verdovingsnaald? Een eerste keer bij een acupuncturist op de behandeltafel zet je je dan ook vaak schrap. Bij de eerste prik houd je je adem in en je ogen […]

Acupunctuur Ricky Bochem

Rollend balletje…?!

Het leven is niet altijd even voorspelbaar… Want wie zet als profvoetballer van Vitesse zijn carrière opzij om Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) te gaan studeren? Een radicale beslissing, die Ricky Bochem – tegenwoordig acupuncturist en kruidengeneeskundige bij het HeelHuus – zelfs langdurig in China liet bivakkeren.  Degene die dit balletje aan het rollen had gebracht […]

shutterstock_1091994584

Column – Een schotelantenne…?!

Het klinkt niet alledaags, je bezighouden met Energie & Bewustzijn. Toch is het iets wat André Visch, therapeut en coach van het HeelHuus Gezondheidscentrum in Warnsveld, al jaren en dag in dag uit op een heel toegankelijke manier doet. En waar hij veel mensen mee helpt en ook verder in begeleidt. Het is ook iets […]