Eczeem

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Eczeem

Eczeem kan vaak goed verholpen worden met een evenwichtige combinatie van acupunctuur en Chinese kruiden. Meestal is na 3 tot 5 behandelingen een duidelijke verbetering van de huid zichtbaar. Afhankelijk van de aard en de duur van de klachten kan dit meer of minder zijn. Iemand die bijvoorbeeld al 20 jaar eczeem heeft, zal niet na een paar behandelingen helemaal vrij van eczeem zijn.

Wat is eczeem?

Eczeem is een chronische aandoening en kan dus regelmatig terugkeren. Meestal kun je het herkennen aan een rode huiduitslag met rode plekjes/bobbeltjes en blaasjes. Andere symptomen zijn huidvervelling, schilferen van de huid, droge of vochtige uitslag en een soort van plakvorming of zweertjes. De oorzaak van eczeem is een vertraagde allergische reactie op onder andere voeding, medicatie, pollen, stof, kou, zonlicht, een bacterie of virus. En ook erfelijke en genetische aanleg kunnen hierbij een rol spelen.

Acupunctuurbehandeling bij eczeem

In de Chinese geneeskunde wordt gebruik gemaakt van een aantal basispatronen bij een ziektebeeld.  Tijdens de diagnose kijkt je acupuncturist dan ook altijd eerst naar deze patronen. Zo kan er bij eczeem bijvoorbeeld een ‘warm beeld’ (vuurrode huiduitslag, rood hoofd en rode tong) of juist een ‘koud beeld’ (bleke huiduitslag, bleek gelaat en bleke tong) zijn. Door het herkennen van zo’n patroon is een juiste manier van behandelen zelfs al mogelijk zonder de oorzaak van eczeem te kennen.

Contactgegevens

Daniëlsplein 3D - 6543 NA Nijmegen

Praktijkvoorbeeld Ricky Bochem

Een man van 30 jaar heeft een ernstige vorm van spontane eczeem. Het eczeem zit over zijn hele lichaam, het ergst op armen en gelaat. Het is ook erg droog en veroorzaakt zeer veel jeuk. Zijn armen voelen zeer warm en de uitslag heeft een rood en heftig karakter. Deze man reageerde niet of nauwelijks op reguliere behandelingen. Tijdens ons intakegesprek ontdek ik meerdere symptomen: hij heeft een wisselend gevoel van warm en kou, heeft ook vaak en snel het gevoel gejaagd te zijn, krijgt regelmatig zweetaanvallen, waarbij hij drijfnat is, heeft in het verleden makkelijk bloedingen (vooral bloedneuzen) gehad, is de laatste tijd snel licht in het hoofd en ziet zo nu en dan ‘sterretjes’.

Mijn behandeling bestond uit een combinatie van acupunctuur en energetische therapie (externe Qigong), wat vaak voor een diepe vorm van ontspanning zorgde. Daarnaast heb ik Chinese kruiden voor hem samengesteld. Deze heeft hij ongeveer 5 maanden gedronken. In deze periode ontstond langzaam en geleidelijk verbetering. Na 5 ½ maand heb ik de behandeling gestopt en was zijn eczeem voor 80% verdwenen. In de volgende 6 maanden zette het herstel zich door. Sindsdien heeft hij geen eczeem meer.

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Acupunctuur naalden blog

Zoveel mensen, zoveel wensen…?!

Acupunctuur, naalden en meer   Waar denk je aan bij acupunctuur? Aan naalden die pijn doen? In de vorm van een infuus-, injectie, inentings-, of een verdovingsnaald? Een eerste keer bij een acupuncturist op de behandeltafel zet je je dan ook vaak schrap. Bij de eerste prik houd je je adem in en je ogen […]

Acupunctuur Ricky Bochem

Rollend balletje…?!

Het leven is niet altijd even voorspelbaar… Want wie zet als profvoetballer van Vitesse zijn carrière opzij om Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) te gaan studeren? Een radicale beslissing, die Ricky Bochem – tegenwoordig acupuncturist en kruidengeneeskundige bij het HeelHuus – zelfs langdurig in China liet bivakkeren.  Degene die dit balletje aan het rollen had gebracht […]

shutterstock_1091994584

Column – Een schotelantenne…?!

Het klinkt niet alledaags, je bezighouden met Energie & Bewustzijn. Toch is het iets wat André Visch, therapeut en coach van het HeelHuus Gezondheidscentrum in Warnsveld, al jaren en dag in dag uit op een heel toegankelijke manier doet. En waar hij veel mensen mee helpt en ook verder in begeleidt. Het is ook iets […]