HeelHuus Nijmegen header 1631x400px3

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Acupunctuur behandeling

Een consult bij HeelHuus Acupunctuur Nijmegen bestaat in grote lijnen uit 2 delen. Eerst stemmen we de verwachtingen goed af waarbij eventueel aanvullende vragen worden gesteld. Zo komen we samen tot een diagnose en het behandelplan. Daarna volgt de behandeling zelf waarbij acupunctuur vaak de basis is. Deze wordt vaak aangevuld met een kruidenrecept, oefeningen en andere Chinese behandeltechnieken. Zoals het gebruik van moxa, cupping of guasha.

Acupunctuur
Bij een acupunctuurbehandeling worden gemiddeld tussen de 2 en 15 naalden gezet. Deze blijven ongeveer 45 minuten in het lichaam zitten. Als het nodig is, krijg je instructies om bepaalde bewegingen te maken voor het bevestigen van de diagnose of voor het bevorderen van het effect van de behandeling. Nadat de naalden zijn gezet, blijf je alleen in de ruimte, zodat je je volledig kunt ontspannen en de energie haar werk kan doen.

Chinese Kruiden
Bij een kruidenrecept krijg je uiteraard uitleg over het gebruik en waar je de kruiden kunt bestellen. Kruiden worden echter niet vergoed door de zorgverzekeraars en kosten tussen de 50 en 70 euro per 3-4 weken.

Cupping
Bij cupping wordt op bepaalde punten op het lichaam verwarmde glazen bollen (cups) aangebracht. Op die plekken ontstaat een vacuüm waardoor de doorbloeding sterk wordt gestimuleerd. Cupping is een goede manier om energieblokkades op te heffen. De behandeling is zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten, longproblemen en verkoudheid.

Moxa
Bij een behandeling met moxa (=gedroogd bijvoetkruid) worden de acupunctuurnaalden, terwijl zij reeds door de acupuncturist toegebracht zijn, met dit kruid verwarmd.

Acupunctuur en Chinese Geneeskunde in het algemeen kunnen als zelfstandige therapie ingezet worden. Bijvoorbeeld als eerdere behandelingen niet voldoende verbetering geven. Maar het biedt ook ondersteuning naast andere (westerse) therapieën, zodat genezing of revalidatie voorspoediger verloopt.

 

Contactgegevens

Daniëlsplein 3D - 6543 NA Nijmegen
flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Acupunctuur Ricky Bochem

Rollend balletje…?!

Het leven is niet altijd even voorspelbaar… Want wie zet als profvoetballer van Vitesse zijn carrière opzij om Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) te gaan studeren? Een radicale beslissing, die Ricky Bochem – tegenwoordig acupuncturist en kruidengeneeskundige bij het HeelHuus – zelfs langdurig in China liet bivakkeren.  Degene die dit balletje aan het rollen had gebracht […]

shutterstock_1091994584

Column – Een schotelantenne…?!

Het klinkt niet alledaags, je bezighouden met Energie & Bewustzijn. Toch is het iets wat André Visch, therapeut en coach van het HeelHuus Gezondheidscentrum in Warnsveld, al jaren en dag in dag uit op een heel toegankelijke manier doet. En waar hij veel mensen mee helpt en ook verder in begeleidt. Het is ook iets […]

naaldopsteen

Column – Vastgepinde vrees…?!

Welk beeld krijg jij in je hoofd als je denkt aan naalden? Een infuus-, injectie, inentings-, of een verdovingsnaald? Naalden die pijn doen? De meeste mensen zijn er geen fan van, hebben er niet zoveel mee en vinden naalden per definitie eng.   Een eerste keer bij een acupuncturist op de behandeltafel zet je je […]