Eczeem

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina

Acne

Acne is een veelvoorkomend en vervelend huidprobleem dat erg hardnekkig kan zijn. Een huid ‘vol met pukkels’ is aan de ene kant relatief onschuldig, maar zorgt aan de andere kant juist voor psychische en emotionele klachten en sociale problemen. Een intensieve behandeling met acupunctuur, Chinese kruiden en soms ook energetische therapie is erop gericht om de acne zowel te verminderen als weg te laten blijven. Het is vaak een wat een langer traject, maar Chinese geneeskunde biedt wel een mogelijke blijvende oplossing.

Wat is acne?

Acne ontstaat door een chronische ontsteking van haarzakjes en talgklieren. De pukkels die je daardoor ziet zijn rood, wit of paars van kleur en komen veelal voor op het gelaat, armen, rug en borst. De huid om de pukkels heen is door de ontstekingen vaak roodachtig van kleur. Acne kent veel vormen, types en gradaties. Cystische acne is bijvoorbeeld een ernstige vorm, waarbij grote pijnlijke en opvallende puisten ontstaan. Acne komt voor bij zowel mannen als vrouwen en bij zowel tieners als volwassenen. Na een aantal jaren, bijvoorbeeld na de pubertijd, kan het vanzelf overgaan.

Acupunctuurbehandeling bij acne

Over de oorzaak – over het ontstaan, het ontwikkelen en verloop – van acne is nog niet heel veel bekend.  Bij een bacterie blijkt een behandeling met antibiotica goed te helpen. Voor de acupuncturist is acne juist een signaal voor hitte in het bloed, in maag of longen of een lever-Qi-stagnatie (energiestagnatie in de lever). Bij hitte in het bloed bijvoorbeeld wordt het bloed gekoeld door het gebruik van koude en bittere kruiden. In de Chinese geneeskunde is de behandeling van acne dan ook meestal een op maat gemaakte combinatie van Chinese kruiden, acupunctuur en energetische therapie.

In de Chinese geneeskunde is de behandeling bij acne meestal dan ook een op maat gemaakte combinatie van Chinese kruiden, acupunctuur en energetische therapie.

Contactgegevens

Daniëlsplein 3D - 6543 NA Nijmegen

Praktijkvoorbeeld Ricky Bochem

Een man van 24 jaar heeft ernstige acne. Dit uit zich in onderhuids ontstoken, rode en paarsachtige pukkels die pijnlijk aanvoelen op met name rug en borst en in lichte mate op het gelaat. Zijn acne verergert tijdens de winterperiode. Na verder doorvragen blijkt hij ook last te hebben van obstipatie, transpireert hij niet of nauwelijks, zelfs niet tijdens sporten of warm weer, heeft hij vaak honger(aanvallen) en wordt hij vervolgens beroerd als hij niet op tijd eet.

Volgens de Chinese geneeskunde zijn obstipatie en moeite hebben met transpireren een zogenaamd ‘excesbeeld’; het lichaam heeft moeite om de afvalstoffen kwijt te raken. Door de inzet van enkel kruiden komt de stoelgang op gang en gaan de poriën open.
Na een kruidenkuur van 3 maanden was er een duidelijke verbetering. Het aantal puisten werd minder waardoor de huid de tijd kreeg te herstellen. Ook was de obstipatie aanzienlijk afgenomen. De jongeman voelde zich daarnaast veel prettiger. Na 6 maanden was de acne op rug en borst 60/70% minder geworden en was deze in het gelaat helemaal verdwenen. Na 8 maanden meldde hij zich met een kleine terugval en heb ik hem nog 2 kruidenrecepten gegeven. Na een jaar bleef een geleidelijke verdere verbetering doorzetten.

flower-pattern

Lees onze Blog & Actualiteiten

Acupunctuur naalden blog

Zoveel mensen, zoveel wensen…?!

Acupunctuur, naalden en meer   Waar denk je aan bij acupunctuur? Aan naalden die pijn doen? In de vorm van een infuus-, injectie, inentings-, of een verdovingsnaald? Een eerste keer bij een acupuncturist op de behandeltafel zet je je dan ook vaak schrap. Bij de eerste prik houd je je adem in en je ogen […]

Acupunctuur Ricky Bochem

Rollend balletje…?!

Het leven is niet altijd even voorspelbaar… Want wie zet als profvoetballer van Vitesse zijn carrière opzij om Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) te gaan studeren? Een radicale beslissing, die Ricky Bochem – tegenwoordig acupuncturist en kruidengeneeskundige bij het HeelHuus – zelfs langdurig in China liet bivakkeren.  Degene die dit balletje aan het rollen had gebracht […]

shutterstock_1091994584

Column – Een schotelantenne…?!

Het klinkt niet alledaags, je bezighouden met Energie & Bewustzijn. Toch is het iets wat André Visch, therapeut en coach van het HeelHuus Gezondheidscentrum in Warnsveld, al jaren en dag in dag uit op een heel toegankelijke manier doet. En waar hij veel mensen mee helpt en ook verder in begeleidt. Het is ook iets […]