Zoveel mensen, zoveel wensen…?!

Acupunctuur, naalden en meerAcupunctuur naalden blog

 

Waar denk je aan bij acupunctuur? Aan naalden die pijn doen? In de vorm van een infuus-, injectie, inentings-, of een verdovingsnaald? Een eerste keer bij een acupuncturist op de behandeltafel zet je je dan ook vaak schrap. Bij de eerste prik houd je je adem in en je ogen stevig dicht… en vervolgens voel je er nagenoeg niets van en valt het heel erg mee! Bij acupunctuur worden namelijk slechts heel dunne naaldjes gebruikt. Niet te vergelijken dus met de bekende naalden uit het ziekenhuis en bij de tandarts. En ook deze zijn in werkelijkheid vaak veel minder erg dan ze lijken.

 

Drietal in disbalans

Daarnaast is acupunctuur zoveel meer dan het zetten van naalden. Het is een belangrijk onderdeel van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), een eeuwenoude en holistische manier van genezen. Hierbij wordt de mens niet slechts als een lichaam, maar als een drie-eenheid van lichaam, geest en emoties gezien. Dit drietal is nauw met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar voortdurend. Dit betekent dat een lichamelijke klacht kan ontstaan uit psychische of emotionele problemen en omgekeerd. En dat een ziekteverschijnsel een ‘disbalans’ in de drie-eenheid is. Afhankelijk van de oorzaak en de diagnose kunnen zowel ontspanningsoefeningen en adviezen voor eet-en leefpatroon als cupping (een vacuüm-techniek), moxa (een warmte-techniek) en uiteraard het prikken met heel dunne en vrijwel pijnloze naalden worden ingezet. Met andere woorden: met een gerichte acupunctuurbehandeling wordt je lichaam gestimuleerd om het natuurlijke evenwicht te herstellen.

 

Gezonde gemoedelijkheid

Voor acupunctuur kun je terecht bij het HeelHuus, dat sinds kort een deelvestiging in Nijmegen heeft: HeelHuus Acupunctuur Nijmegen. Het HeelHuus is al jaren een gerenommeerd en laagdrempelig gezondheidscentrum. Het is een ‘huus’ midden in de samenleving en met beide benen op de grond, waar je in een geborgen en prettige sfeer weer ‘heel’ kunt worden.

 

Passend prikje

Acupunctuur kan worden toegepast bij een veelheid aan klachten, bij zowel jong als oud en in alle fases van het leven: reumatische aandoeningen – ondersteuning behandeling kanker – hoofdpijn – huidproblemen – maag- en darmklachten – hooikoorts – overgang – menstruatie – slaapproblemen – burn-out – zwangerschap – vruchtbaarheid – ademhaling/hyperventilatie

 

Team HeelHuus Acupunctuur Nijmegen

Team acupunctuur

Van links naar rechts: Ricky Bochem, Geert de Jong, Aili Deiwiks

 

Article by heelhuus

Laat jouw reactie achter